Hvem står bag Interior salon?

Velkommen til Interior Salon

Mit navn er Henriette W. Leth, og jeg har arbejdet med indretning for private de seneste 20 år og har arbejdet sideløbende med møbeldesign og boligreportager til magasiner og ugeblade. Jeg er uddannet rum- og møbeldesigner fra Danmarks Designskole i 1998, og jeg blev certificeret farvekonsulent i 2005.

Arbejdet med marokkanske berbertæpper startede i 2013, hvor jeg på en rejse til Marokko så muligheden for at bidrage med smukke tæpper i dansk boligindretning. Derfor begyndte jeg at få tæpper hjem til mine indretningskunder og det er en stor fornøjelse at få mere stoflighed og sanselighed ind i mine indretningsopgaver.

Nogle af tæpperne blev specialdesignet til mine kunder og Illums Bolighus bestilte mine design af luksusudgaver af Beni Ouarain tæpper. Tæpper som er håndlavet af berberkvinder i 100 procent naturlig lammeuld. Marokkanske uldtæpper er mine foretrukne, fordi de bidrager med en form for lune i boligindretningen, men de kunstneriske udtryk, der er i tæpperne fra de forskellige egne af Marokko, som bl.a er lavet af garner, genbrugstekstiler og/eller et mix af uld, er osse en del af mit sortiment. Når jeg ser tæpperne, forestiller jeg mig dem i en sammenhæng; i hvilket rum og hvilken slags indretning, hvor de vil gøre gavn og give merværdi til rummet. Et tæppe kan give en god base til oplevelsen af rummet og kan være det element, som samler og markerer f.eks et sofaområde.

De er også velegnede til at have liggende frit i rummet på områder, hvor man ikke har møbler, og de indbyder til at sidde og ligge på. En farverig løber til entréen kan være den måde, hvorpå du bruger farver i indretningen, samtidig med at de giver en smuk velkomst til dit hjem. De fleste af de løbere jeg har i min kollektion, kan vaskes i maskinen så de er nemme, at have med at gøre og egner sig derfor også til køkkener.

Fra 2014 til 2018 har jeg afholdt Pop-up shops under navnet – The Flying Rug – på Vesterbro i København. Her kunne man se og købe vintage berbertæpper og nutidige designertæpper fra Marokko, vævet og knyttet ved brugen af klassiske håndværkstraditioner. Tæpperne kommer fra forskellige egne i Marokko, og hvert tæppe bærer sit eget præg, udfra oprindelsesstedets traditioner og ved brugen af den kunstneriske frihed som berberkvinderne udtrykker i deres mesterværker.

Nu har tæpperne fået et fast sted at være og du er velkommen i mit showroom i Skydebanegade i København og du kan altid spørge mig til råds, hvis du er i tvivl om størrelsen og farverne i forhold til din indretning. Hvis jeg ikke er ude på en indretningsopgave, kan du også booke en aftale udenfor normal åbningstid.

Alt det bedste fra Henriette W. Leth